TISSUE SALTS / SCHUSLER SALTS

ŠTO SU TKIVNE SOLI?

Ljudsko tijelo sadrži dvanaest vitalnih mineralnih (tkivnih) soli, čija je pravilna ravnoteža potrebna za normalan rad stanica i održavanje dobrog zdravlja. Kada se naruši stanična ravnoteža, slijedi abnormalno stanje koje dovodi do raznih bolesti. Prema dr. Schuessleru, normalna ravnoteža ovih vitalnih soli može se uspostaviti primjenom nedostatnih mineralnih soli. Tkivne soli ili Schuesslerove soli su minerali koje je u homeopatskoj medicini prvi upotrijebio dr. Wilhelm Schuessler u 19. stoljeću. One su formulirane da podržavaju zdravlje i proces ozdravljenja vašeg tijela regulirajući razinu minerala u vašoj stanici. Schuessler je otkrio da je najučinkovitiji način asimilacije ovih soli putem homeopatski pripremljene mikro doze koja brzo prelazi u krvotok, a time i u naše stanice.

KAKO SE KORISTE?

Tkivne soli obično su dostupne u obliku tableta laktoze koja sadrži vrlo malu količinu odabrane soli. Tipično ove tablete nisu namijenjene gutanju, već se rastope pod jezikom.

Tkivne soli osim u obliku tableta, mogu biti u obliku, krema, gelova i masti.

Ukoliko vam je potrebna pomoć u više različitih zdravstvenih stanja, vaš liječnik homeopat može vam preporučiti više različitih tkivnih soli.

 
MOGU LI TKIVNE SOLI IZAZIVATI NUSPOJAVE?

Budući  da  je  količina  minerala  u  homeopatskoj  tableti  tako  mala,  postoji  mali  rizik  od  nuspojava  ili  interakcije  s drugim lijekovima. Prije korištenja svakako se posavjetujte sa svojim homeopatom.

 
U nastavku u tablici donosimo 12 osnovnih mineralnih soli i njihovu primjenu;

Kako se koriste tkivne soli?

Tkivne soli dolaze u obliku tableta u staklenoj bočici. Doziranje varira ovisno o tegobama, ali najčešće se uzima 1-2 tablete na dan, tako da se tableta rastopi u ustima.

 
Trebate konzultacije?

Ukoliko želite konzultacije vezane za TISSUE SALTS te naručiti odgovarajuće tablete molimo obraite se putem obrasca


 

 

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input