Trudnoća i porod

PregnancyTrudnoća je period kada žene, zbog mogućih rizika za nerođeno dijete, s pravom oprezno pristupaju konvencionalnoj medicini. Na žalost, žene često misle da naprosto moraju izdržati nelagode poput jutarnjih mučnina, žgaravice, zatvora ili proljeva, laganih problema sa mokraćnim putevima, gljivičnih upala, anemije i križobolje koje su česte u trudnoći.

Homeopatski pripravci daju sigurnu alternativu, bez rizika za majku ili dijete jer sadrže jako male doze te djeluju na tijelo poboljšavajući njegovu vlastitu moć iscjeljivanja, pružajući Vašem djetetu idealne uvijete u kojima će napredovati.

Ako se žena sama želi liječiti tijekom trudnoće, trebala bi biti sigurna da je stanje koje liječi bez komplikacija i akutno a ne kronično, te treba pažljivo slijediti smjernice. O svakom ozbiljnom ili stalnom sindromu treba porazgovarati sa liječnikom ili konzultirati registriranog homeopata.

Općenito najgori rezultat samoliječenja pogrešno odabranim pripravkom može biti da pripravak ne poluči nikakav učinak.

 

Jutarnje mučnine

Simptomi jutarnjih mučnina uključuju mučninu, povremeno povraćanje i umor. Mnoge žene imaju ove simptome tijekom prva tri mjeseca trudnoće, iako se može javljati u bilo koje doba dana obično se javljaju ujutro kada je želudac prazan.

Često se propisuju slijedeći pripravci:

  • Sepia i Colchicum : najčešći pripravak za jutarnje mučnine.
  • Ipecac: U slučajevima jakog povraćanja.
  • Tabacum: Za jaku mučninu.

Žena bi trebala osjetiti najmanje 70%, često i 75% ili više poboljšanja kod jutarnjih mučnina unutar jednog do dva tjedna nakon uzimanja homeopatskog pripravka.

Zatvor u trudnoći

U trudnoći je zatvor čest s obzirom da hormoni, koji pripremaju mišiće zdjelice za porod, mogu usporiti probavne procese. Blagi zatvor se može riješiti adekvatnom prehranom. Svaku dugotrajnu promjenu Vašeg uobičajenog ritma rada crijeva treba profesionalno procijeniti, ali za jednostavan slučaj zatvora u trudnoći, možete probati jedan od slijedećih pripravaka: Bryonia, Nux vomica, ili Sepia.

 

Kako homeopatija može pomoći tijekom poroda?

Postoje pripravci koji se čine učinkovitima u rješavanju mogućih problema tijekom poroda, poput sporog otvaranja cerviksa, boli, pretjeranog krvarenja. Možda bi voljeli pitati svog homeopata da li može preporučiti set za porod. Slijedeći pripravci su često potrebni kako tijekom tako i nakon poroda:

  • Aconite: porod ide prebrzo i bol je izrazito jaka (čak nepodnošljiva) i imate osjećaj da paničarite
  • Arnica: neophodan pripravak koji se može davati povremeno tijekom poroda kako bi pomogao mišićima da pravilno rade, da smanje napor pri porodu te osjećaj iscrpljenosti nakon njega
  • Kali phos: za lagani umor tijekom poroda, mentalni, emocionalni i fizički

 

Oporavak nakon poroda

Podljevi, šavovi, ožiljak od carskog reza, baby blues, dojenje, iscrpljenost, kolike – sve može imati koristi od homeopatije. Imati pristup sigurnom, nježnom i učinkovitom tretmanu koji ubrzava Vaš i bebin oporavak čini cijeli proces ugodnijim.

Da li homeopatije može pomoći pri problemima s dojenjem?

Problemi koji mogu ženama otežati uspješno dojenje uključuju bolne bradavice i polagan nadolazak mlijeka. Za dobar početak života bebe najbolje je majčino mlijeko, pa se konzultirajte sa svojim homeopatom ako želite dojiti ali Vam je dojenje bolno, teško ili oboje.

Jedan koristan pripravak za bolne, ispucane bradavice koje bole kada beba doji je Phytolacca